Kasteel Beverweerd, Werkhoven

kasteel-beverweerd

Beverweertseweg 60 / 3985 RE
Werkhoven, Netherlands

Architect

Van Hoogevest Architecten

Verwerker

Stukadoorsbedrijf W. Gennissen B.V.
Beverweerd is een van oorsprong 13e eeuws kasteel, dat zich op een eilandje langs de Kromme Rijn bij het dorp Werkhoven bevindt. Het kasteel is omgeven door fraai aangelegde tuinen, waarbij de Kromme Rijn zelf een belangrijke landschappelijke rol speelt. Het kasteel staat leeg en is niet toegankelijk voor het publiek. In de omliggende tuinen kan gewandeld worden, wat een fraai uitzicht op het kasteel en de Kromme Rijn biedt.
Het oudste gedeelte van het kasteel (de rechthoekige woontoren) stamt uit de 13e eeuw. Vrij snel hierna zijn de zuidelijke en westelijke hoektorens aangebouwd. In de eerste helft van de 14e eeuw werd tegen de westtoren een vierkant gebouw neergezet, dat in de 16e eeuw werd verlengd tot voorbij de woontoren. Het gebouw werd in de loop van de tijd enkele keren verhoogd, waarna in de 17e eeuw de oude binnenplaats werd dichtgebouwd met een langwerpige vleugel tussen de beide hoektorens. In de negentiende eeuw werd het kasteel gemoderniseerd in neogotische stijl door de Utrechtse architect Christiaan Kramm. Hierbij werd het een regelmatig gevormd landhuis en werden kantelen toegevoegd. In 1934 werd het kasteel grotendeels van de pleisterlaag ontdaan.
Het kasteel is in 2008 voorzien van een Strikocem Restauro Exzellent pleistersysteem, waarmee het kasteel in oude luister is hersteld én voorzien van een hoogwaardige, duurzame afwerking die het kasteel nog jarenlang een schitterende allure zal geven.
 
TOEGEPASTE PRODUCTEN OP DIT PROJECT

Advies nodig?

Onze klantenservice staat voor u klaar.

stuur een e-mailbericht via:

mail naar infocenter@strikolith.com
Top